Maioneza
Ingrediente:
– 2 galbenusuri de ou fiert tare
– 1 galbenus de ou crud
– 250 ml ulei
– 1 lingurita mustar
– 1-2 lingurite zeama de lamaie
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Maioneza sta la baza multor preparate culinare. Ea se poate prepara doar din galbenusuri de ou fiert sau din galbenusuri de ou fiert combinate cu galbenus crud.
Eu am combinat galbenusuri fierte cu cele crude.
Cele doua galbenusuri fierte se trec printr-o sita sau se paseaza cu o furculita. Peste ele se adauga un galbenus crud, un praf de sare si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se toarna picatura cu picatura, 50 ml ulei, amestecandu-se continuu cu lingura in compozitie.
Se adauga o lingurita cu mustar si se amesteca.
Se continua cu adaugarea a inca 50 ml ulei (picatura cu picatura), se amesteca. Urmeaza sa adaugam zeama de lamaie.
In compozitia omogena, adaugam si restul de ulei. Amestecam continuu pentru a nu se taia maioneza.
Daca maioneza s-a „taiat”, se poate corecta prin adaugarea de mustar sau zeama de lamaie. Consistenta maionezei se poate realiza prin dozarea ingredientelor. O maioneza consistenta, cu multe calorii, va contine putine oua si mult ulei. O maioneza usoara, light, va contine mai multe oua si mai putin ulei. Pentru o maioneza light puteti adauga si 2-3 linguri iaurt.
Pofta buna!
Lasă un răspuns