Mancare de praz cu masline
Ingrediente:
– 3-4 fire praz
– 4 linguri ulei
– 2 cepe
– 2 rosii
– 1-2 linguri bulion
– 250 ml vin alb demisec sau apa
– 1-2 frunze dafin
– masline
– sare si piper dupa gust
– o lingurita zahar
– frunze de patrunjel tocate marunt
Mod de preparare:
Este o mancare gustoasa, cu ingrediente la indemana oricui si usor de preparat.
Am oparit rosiile 10 secunde in apa clocotita si apoi le-am transferat intr-un bol cu apa rece. Am indepartat pielita cu un cutit si le-am tocat marunt.
Prazul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Se foloseste doar partea alba.
Ceapa se taie „pestisor”. Am folosit 2 cepe mici.
Ceapa si prazul se calesc, la foc mic, pana se inmoaie. Se adauga apoi rosiile taiate marunt si se amesteca.
Dupa 3-4 minute adaugam bulionul si vinul. Amestecam si punem capac la cratita.
Cand lichidul a scazut la jumatate adaugam maslinele, foile de dafin, sare, piper proaspat macinat si zaharul. Fierbem pana cand sosul capata consistenta. Eu am oparit maslinele inainte de a le folosi, adica le-am tinut in apa clocotita timp de 10-15 minute dar nu este obligatoriu, depinde cat sunt de sarate. Am folosit aproximativ 30 de masline dar puteti pune si mai putine.
Mancarea se serveste calda cu paine proaspata. Eu am servit-o si rece si este la fel de gustoasa ca si calda.
Pofta buna!
Lasă un răspuns