Midii in sos de rosii
Ingrediente:
– 1 Kg midii proaspete
– 1 ceapa tocata marunt
– 1 ardei rosu iute
– 3 linguri ulei de masline
– 380 g rosii din conserva
– 3-4 catei usturoi
– 100 ml vin alb
– zeama de la o jumatate de lamaie
– o crenguta de rozmarin (optional)
Mod de preparare:
Mai intai curatam midiile. Ele au un fel de matase atasata de cochilie care se elimina usor, tragand de fire in sensul de deschidere al scoicii.
Apoi le frecam cu o perie sau mai bine cu spalatorul de sarma sub jet de apa.
Midiile care sunt deschise si nu se inchid la atingerea cu degetul, inseamna ca sunt moarte. Acestea se arunca.
Intr-o cratita se pune uleiul de masline la incins si se adauga ceapa tocata marunt. Dupa 2 minute se adauga usturoiul feliat si ardeiul iute taiat in bucati mai mici sau mai mari (fara seminte). Se caleste 1-2 minute. Tot acum, cine doreste, poate adauga o crenguta de rozmarin. Eu nu am pus.
Am adaugat rosiile din conserva, pasate putin cu o furculita.
Dupa 3-4 minute am turnat vinul, am asezonat cu sare si piper, am rasturnat scoicile in cratita si am amestecat bine de tot.
Am pus un capac si le-am tinut la foc iute 3-4 minute.
Dupa ce am luat cratita de pe foc, am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si o mana buna de patrunjel tocat. Am amestecat bine. Scoicile care nu s-au deschis se arunca.
Eu am servit scoicile cu paine prajita frecata cu usturoi. Merg bine si cu spaghetti.
Pofta buna!
Lasă un răspuns