Miel la cuptor
Ingrediente :
– 2 kg carne de miel
– 2 pahare vin rosu
– 3 bucati ceapa alba
– 2 lingurite sare
– 2 linguri mustar dulce
– 1 lingura mustar Dijon
– 15 boabe piper verde
– 1 lingurita rozmarin uscat
– 4 catei mari de usturoi
– 4-5 frunze de dafin
– cateva boabe piper negru
– 3 linguri ulei de masline
– 1/2 kg cartofi noi
– 1 morcov mare
– 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare :
Intr-un bol se pune carnea de miel spalata bine si portionata in bucati mai mari sau mai mici (dupa preferinta ) impreuna cu 1/2 ceapa taiata in bucati mari, foile de dafin, boabele de piper negru, cimbru uscat,1 lingurita sare si vinul. Se amesteca cu mainile , se acopera si se lasa 4-5 ore la marinat.
Apoi se muta carnea cu tot cu marinada intr-o cratita, se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea bine si se fierbe la foc mic 2 ore.
Cand carnea este moale si frageda se scoate intr-un vas si se lasa la racit putin.
Intre timp, intr-un mojar se face o marinada din piper boabe verde, rozmarin uscat, usturoi, 2 linguri ulei si mustar.
Lasă un răspuns