Milch Schnitte
Pentru blaturi :
– 5 oua
– 10 linguri cu zahar tos
– 3 linguri cu lapte
– 1 praf de sare
– 3 linguri cu ulei
– 3 linguri cacao
– 3 linguri amidon
– 3 linguri faina alba
– 1 lingurita praf de copt
– 2 plicuri cu zahar vanilat (16 g)
Pentru crema :
– 200 ml smantana dulce
– 200 ml lapte condensat
– 8 g zahar vanilat
– 10 g gelatina
– 5 linguri lapte
– 5 linguri apa
– 1-2 linguri miere de albine
Mod de preparare :
Cele 5 galbenusuri (se separa albusurile de galbenusuri initial) se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase, albicioase. Faina amestecata in prealabil cu cacaoa, amidonul, praful de copt se incorporeaza putin cate putin in gabenusuri. Se adauga apoi laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia cu galbenusuri. Se amesteca prin rasturnare. Se imparte compozitia in doua parti si se coc doua foi, pe rand, intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute, la 180 de grade. Cand sunt coapte se rastoarna pe un blat de lucru si se lasa la racit.
Smantana dulce se bate impreuna cu zaharul vanilat si se amesteca apoi cu laptele condensat.
Gelatina se hidrateaza 10 minute in 5 linguri cu apa. Intr-un vas mic se infierbanta 5 linguri cu lapte. Se da deoparte si se adauga gelatina, amestecand pana se dizolva. Se adauga 1-2 linguri cu miere de albine si se omogenizeaza prin amestecare. Se adauga gelatina la compozitia cu smantana.
Se amesteca si se introduce la frigider 20-25 de minute. Din cand in cand se amesteca in compozitie (de 2-3 ori). Se intinde crema intre foi si o lasam la frigider3-4 ore. Eu nu m-am putut abtine sa nu insiropez putin foile cu un amestec fiert, format din 2 linguri cu zahar,150 ml apa si cateva picaturi de esenta de rom (este optional). Prajitura se serveste feliata in dreptunghiuri sau patrate sau…..cum doriti. Eu am mai pudrat-o si cu cacao cernuta.
Lasă un răspuns