Nectar de caise

fashiondays.ro

Ingrediente:

– 1 kg caise curatate de samburi

– 200 g zahar (puteti pune mai mult sau deloc)

– 500 ml apa

– zeama de la 1/4 lamaie

Mod de preparare:

Incepand din luna iunie pana in luna septembrie avem fructe din belsug. Este perioada in care putem prepara diverse retete. In iarna ne vom bucura de ele si ne vor incanta papilele gustative.

Caisele se spala si se curata de samburi. Daca le aveti in gradina sau le cumparati de la cunostinte, este ok. Daca le luati din market, ar fi indicat sa le curatati de coaja (ne gandim la pesticidele cu care au fost stropite).

Intr-o cratita incapatoare (eu am avut 4 kg de caise), se pune apa si zaharul. Se pune cratita pe foc mediu si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Tot acum se pune si zeama de lamaie.

In privinta zaharului, cantitatea ramane la alegerea voastra. Se poate pune mai mult zahar, pana 300-350 g/kg sau puteti sa nu puneti deloc. Urmatoarea data cand voi prepara nectar, nu voi adauga zahar. Il voi face bio.

Cand zaharul s-a topit, se adauga caisele.

Spuma care se formeaza se inlatura cu ajutorul unei linguri.

answear.ro

Din momentul in care amestecul incepe sa clocoteasca, se fierbe 8-10 minute. Dupa acest timp, se trage cratita de pe foc, se lasa la racit cateva minute apoi se paseaza caisele cu un blender manual.

Nectarul se pune in sticle (spalate si sterilizate in cuptor 15-20 minute). Se infileteaza capacele la sticle si se sterilizeaza. Eu am ales varianta sterilizarii in apa. Adica punem pe fundul unei cratite un prosop, punem sticlele, adaugam apa pana aproape de gatul lor si punem cratita pe foc. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca fierbem nectarul 25-30 minute. Oprim focul si lasam sticlele in apa in care au fiert pana la racire.

Dupa ce s-au racit, sticlele se depoziteaza in camara, beci sau intr-un loc racoros. Daca consumam nectarul imediat, bineinteles ca nu mai trebuie sterilizat. Se serveste rece. Este foarte gustos si sanatos!

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 7.439 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.