Oua Benedict
Ingrediente:
– 2 oua
– 4 felii sunculita taraneasca (bacon)
– 2 felii paine prajita
– 4-5 linguri sos olandez
– 2-3 codite ceapa verde
– 100 ml otet
– 1 lingurita sare
– apa
Pentru sos olandez:
– 2 galbenusuri de ou
– 125 g unt
– 1-2 linguri zeama de lamaie
– sare si piper dupa gust
– ceapa verde pentru ornat (puteti inlocui ceapa verde cu patrunjel verde)
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta trebuie sa ne miscam rapid. Asa am perceput eu…In primul rand trebuie sa preparam sosul olandez. Gasiti reteta aici http://culoaresiarome.ro/sos-olandez/
Cele 4 felii de bacon le prajim intr-o cratita unsa cu ulei. Cand s-au prajit usor, pe ambele parti, le scoatem pe o farfurie tapetata cu servetel de hartie.
Intr-un vas, punem la fiert 2 l apa impreuna cu o lingurita sare si 100 ml otet. Cand apa incepe sa clocoteasca, spargem cele 2 oua intr-un polonic si le lasam sa alunece in apa. Le lasam in apa 3 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam intr-o sita la scurs.
Prajim doua felii de paine.
Aranjam pe farfurii feliile de paine prajite unse cu cate o lingurita de sos olandez. Peste ele aranjam feliile de bacon prajite, oul posat si 1-2 linguri cu sos olandez. Ornam cu codite de ceapa verde taiate marunt.
Pofta buna!
Lasă un răspuns