Oua umplute cu ton
Ingrediente:
– 6 oua
– o conserva cu ton in suc propriu (170 g)
– o ceapa mica taiata marunt
– 1 lingura zeama de lamaie
– 1 lingurita rasa cu mustar
– 1-2 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
Pentru decor: 1/2 lingurita boia de ardei dulce, marar sau patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti ouale intr-o oala, turnati apa peste ele cat sa le acopere si presarati un praf de sare. Puneti oala pe foc, le aduceti la punctul de fierbere apoi dati focul mic si le lasati sa fiarba 8-10 minute. Opriti focul si turnati apa rece peste oua. Cand s-au racit, le curatati si le taiati in doua pe lungime.
Tonul din conserva il puneti intr-o strecuratoare. Tasati pestele cu o lingurita pentru a indeparta lichidul.
Intr-un vas adanc puneti tonul, ceapa, galbenusurile de ou, mustarul, sare, piper si mixati cu un blender vertical (in lipsa blenderului, pasati cu o furculita).
Adaugati zeama de lamaie si uleiul (putin cate putin).
Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta, nici prea moale, nici prea tare.
Umpleti cu aceasta compozitie albusurile de ou. Asezati ouale umplute cu ton pe un platou si le presarati cu boia de ardei dulce. Daca nu va place boiaua de ardei, le puteti servi simple, decorate cu marar sau patrunjel verde.
Eu am preferat varianta cu boia de ardei dulce.
Pofta buna!
Lasă un răspuns