Oua vopsite cu matase
Ingrediente:
– oua (de preferat de culoare alba)
– 1-2 esarfe de matase vechi
– o bucata de material din bumbac, de culoare alba
– 4-5 linguri cu otet
– apa
Mod de preparare:
Tehnica vopsirii oualor in acest mod este foarte simpla. Cautati prin sertarele dumneavoastra esarfe vechi din matase, care sunt putin ciupite sau care nu va mai plac si taiati-le in patrate de aproximativ 14/14 cm. Mai cautati prin lucrurile care va sunt de prisos, cum ar fi cearsaf, servetele de masa, maieuri vechi, tricouri, de culoare alba si taiati-le si pe ele in patrate de 14/14 cm.
Ouale le spalati cu apa si detergent si le lasati la scurs. Daca doriti, le puteti dezinfecta cu o solutie de cloramina 1%.
Fiecare ou il inveliti in cate un patrat de matase, apoi il asezati intr-un patrat de material alb si prindeti colturile strans, cu un elastic.
Asezati ouale intr-o cratita cu apa cat sa le cuprinda si adaugati 4-5 linguri cu otet. Puneti cratita pe foc mijlociu si din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba 10 minute.
Opriti focul si mai lasati ouale in apa in care au fiert 5 minute. Apoi le scoateti pe o farfurie. Cand s-au racit, le despachetati si le ungeti cu ulei sau grasime.
Paste fericit!
Lasă un răspuns