Parjoale de naut si morcovi
Ingrediente :
– 350 g naut fiert
– 200 g morcovi tineri Bonduelle (425 ml)
– 1 ceapa alba
– 1 ou
– 1 cartof mare fiert
– 1 lingurita sare
– 1 varf de cutit coriandru uscat
– 3 linguri faina de ovaz
– 1/2 lingurita piper macinat
Mod de preparare :
Puneți într-un blender năutul fiert, morcovii din conservă, ceapa tăiată bucăți mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert și mixați. Va rezulta o pastă omogenă, pe care o veți răsturna într-un bol. Adăugați oul și făina. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna. Se gustă de sare și dacă este nevoie, mai adăugați. Compoziția trebuie să fie mai groasă și să nu se lipească de mână.
Din această compoziție se formează pârjoalele, care se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc 5 minute.
Se pot servi alături de cartofi, orez, legume sau salată de verdețuri.
Pofta buna!
Cu aceasta reteta am participat la un concurs organizat de Bonduelle…unde am si castigat.
Parjoale de naut si morcovi
Lasă un răspuns