Parjoale moldovenesti marinate
Ingrediente pentru parjoale :
Ingredientele si modul de preparare al parjoalelor le gasiti aici Parjoale moldovenesti
Ingrediente pentru sos :
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 2 linguri cu bulion
– 50 g telina
– 300 g rosii (eu am folosit rosii in bulion din conserva)
– cateva fire de cimbru
– 1/2 lingurita zahar
– 1 frunza dafin
– 1/4 lingurita oregano uscat
– sare, cateva boabe de piper
– 1 lingura vin alb sec
– 600 ml supa de pui sau de legume
– 100 ml apa
– 3 linguri de ulei
Mod de preparare al sosului :
Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul si telina rase pe razatoare se calesc 2-3 minute in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana aceasta se evapora. Se toarna apoi supa de pui sau de legume, condimentele, rosiile curatate de pielita si strecurate, zaharul si bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 20 de minute.
Se adauga apoi parjoalele si vinul fierbandu-se inca 5-10 minute. Se da gust de sare.
Se servesc calde cu mamaliga sau paine, cu patrunjel verde tocat marunt presarat deasupra.
Pofta buna!
Lasă un răspuns