Pasca cu branza de vaci
Ingrediente:
– 600 g branza de vaci
– 3 oua
– 4-5 linguri cu zahar
– 3 linguri gris
– 5 linguri smantana
– 10 g zahar vanilat
– 50 g stafide
– 15 ml esenta rom
– un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun stafidele si se stropesc cu esenta de rom.
In alt bol se amesteca smantana cu grisul.
Branza de vaci se trece printr-o sita sau se mixeaza la robot pentru a-i da o textura fina.
Separat, intr-un vas adanc, se bat ouale impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
Branza de vaci se amesteca cu smantana, grisul si stafidele.
Se adauga ouale batute cu zaharul si se amesteca pana la omogenizare.
Aceasta compozitie se desarta intr-o tava rotunda (diametrul 20 cm) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu peretele ondulat, detasabil.
Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace timp de 45-55 minute, la 180 grade Celsius. Cand pasca este coapta, usor rumenita, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa la racorit. Se scoate din tava cand este racita.
Pofta buna!
Lasă un răspuns