Pasta de masline

fashiondays.ro

Pasta de masline este un preparat mediteraneean obtinut prin mixarea in blender a unui sortiment sau mai multor de masline impreuna cu ulei de masline, usturoi, diferite condimente. Desi puteti gasi aceasta pasta si in market eu recomand prepararea ei in bucataria proprie pentru ca asa sunteti siguri ca este proaspata si fara conservanti. Inainte de a fi consumata, pasta de masline trebuie lasata la marinat 15-20 ore pentru ca aromele sa se intrepatrunda si sa se combine cat mai bine (eu nu am rezistat tentatiei de a consuma pasta imediat dupa ce am preparat-o…).

Ingrediente:

– 250 g masline fara samburi kalamata

– 30 ml ulei de masline

– 3 fire de ceapa verde ( sau 1/2 ceapa uscata)

– 3 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei de usturoi)

– 1 lingura suc de lamaie (optional)

– cateva frunze de patrunjel taiat marunt

– un praf de sare (atentie la sare, maslinele sunt deja sarate)

Mod de preparare:

answear.ro

Recomandarea mea este sa cumparati maslinele fara samburi. Daca deja le aveti in frigider si sunt cu samburi, ori scoateti samburii cu un aparat special ori le striviti cu un cutit cu lama lata si apoi scoateti samburii. Sunt sigura ca va veti descurca.

Maslinele se pun intr-un vas inalt impreuna cu ceapa si usturoiul verde taiat marunt, frunzele de patrunjel, uleiul si zeama de lamaie. Se mixeaza cu un blender vertical.

Se gusta si daca trebuie se adauga un praf de sare. Uneori, in functie de cat de sarate sunt maslinele, nu mai trebuie adaugata sare.

Cu aceasta pasta de masline puteti pregati bruschete, puteti sa o folositi ca dressing pentru salate, o puteti savura unsa pe biscuiti sau merge bine si langa o friptura.

Eu am savurat-o unsa pe felii de paine prajita.

Pofta buna!

 

 

answear.ro
(Citit de 273 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.