Paste cu branza Camembert si sunca afumata
Ingrediente:
– 200 g paste
– 150 g branza Camembert
– 120 g sunculita afumata
– o lingura ulei
– 25 g unt
– 200 ml smantana pentru gatit
– 1 ceapa mica
– 3-4 codite ceapa verde (optional)
– sare
– piper alb
– 1 varf cutit nucsoara macinata
Mod de preparare:
In bucataria mea nu prea se gatesc paste si nu as putea sa va spun un motiv anume de ce nu se gatesc. Probabil nu am „prins” gustul. Foarte rar prepar macaroane cu branza.
Astazi mi-am propus sa introduc in meniul familiei mai multe retete cu paste si in functie de cum se „linge tigaia”, in viitor voi prepara retetele respective mai des.
Reteta pe care v-o prezint este simpla, usor de preparat, satioasa si foarte gustoasa. Am adaugat-o deja in lista mancarurilor preferate de membrii familiei.
Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. In cazul meu am respectat instructiunile si am fiert pastele 9 minute.
Cat timp fierb pastele, se taie sunculita in cuburi mici, ceapa se taie marunt iar branza Camembert se rupe cu mana sau se taie in patrate mici. Eu am folosit sunculita taraneasca de la Killer dar puteti folosi si cabanos, salam, jambon, etc.
Intr-o tigaie, se incinge uleiul impreuna cu untul si se caleste putin ceapa. Eu am adaugat si 3-4 linguri cu apa in care au fiert pastele. Pentru ca aveam in frigider si o legatura de ceapa verde, am taiat si 3-4 codite…pentru culoare.
Adaugam sunculita taiata cuburi.
Cand sunculita devine usor crocanta, adaugam branza Camembert si amestecam pana aceasta se topeste. Focul trebuie sa fie mic spre mediu.
Turnam smantana, amestecam si asezonam cu sare, piper alb si nucsoara.
Dam 2-3 clocote pana obtinem consistenta unui sos. Se amesteca continuu.
Scurgem pastele si le amestecam cu sosul. Garnisim cu patrunjel verde tocat marunt sau chiar mai mare. Eu am garnist cu frunze de busuioc.
Pofta buna!
Lasă un răspuns