Paste cu rosii si parmezan

Ingrediente:

– 250 g paste

– 1 ceapa

– 2-3 catei de usturoi

– 1/2 lingurita zahar

– sare si piper dupa gust

– 5-6 rondele mici de ardei iute

– 40-50 g parmezan ras

– 1 lingura ulei de masline

– 400 g rosii cuburi decojite in suc de rosii

– 5-6 frunze de busuioc verde

Mod de preparare:

Nu imi plac in mod deosebit pastele. Dar aceasta reteta a fost pe gustul meu. Sotul meu este fan paste cu branza. Daca i-as pregati zilnic, cred ca as „creste in ochii lui”. Nu in volum….cred ca nici lui si nici mie nu ne-ar place aceasta situatie. Deci, atentie! Pastele contin multe calorii, bineinteles daca mananci fara masura.

Pregatim ingredientele. Ceapa o tocam marunt, usturoiul il zdrobim cu latul lamei de cutit, taiem rondele mici dintr-un ardei iute (5-6 rondele) iar conserva de rosii decojite o rasturnam intr-o sita. Am folosit doar bucatile de rosii, nu si sucul. Razuim parmezanul.

Fierbem pastele, cat scrie pe ambalaj. Eu am cumparat un pachet cu paste din gris de grau dur cu ou. Am pus pe foc o cratita cu 2,5 l apa si 20 g sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus pastele si le-am fiert 4-5 minute. Aceste paste nu se limpezesc sub jet de apa rece, nu se lipesc. Puteti folosi orice fel de paste doriti.

Cat timp fierb pastele, in alta cratita se pun uleiul, ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Se caleste la foc mic pana se inmoaie ceapa. Se adauga rosiile scurse de suc, se asezoneaza cu sare, piper si zahar. Daca nu aveti conserva de rosii, puteti pune 2-3 rosii proaspete, oparite, decojite si taiate cuburi.

Pastele fierte se scurg de apa in care au fiert. Se pastreaza putina apa in care au fiert pastele.

Se adauga pastele scurse peste compozitia de ceapa, usturoi, rosii. Se pune si un polonic cu apa in care au fiert pastele. Se prinde cu amandoua maini cratita de manere si se scutura stanga-dreapta. Daca aveti experienta, saltati cratita, pe foc iute, 2-3 minute. Se poate trece si cu lingura prin paste dar mai mult prin rasturnare, nu amestecare.

Se opreste focul si se adauga parmezanul ras si frunzele de busuioc. Busuiocul poate fi inlocuit cu frunze de patrunjel.

Pofta buna!

(Citit de 2.580 ori, de 4 ori astăzi)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.