Pasteta din ficat de pasare, porc sau vitel
– 700 g ficat de pui ( poate fi si de porc, vitel)
– 4 cepe potrivite ca marime
– 5 linguri ulei
– 100 g unt
– sare dupa gust
– 1/2 lingurita nucsoara macinata
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– 1/2 lingurita coriandru macinat
– piper macinat dupa gust
– 1 lingura cu varf smantana
Mod de preparare:
Cel mai bun pate de ficat este cel preparat in casa, fara conservanti, fara chimicale.
Ficatul de pasare se va controla bucata cu bucata, sa nu aiba vezica biliara. Se pune tot ficatul intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa rece lasandu-l apoi la scurs.
Intr-o tigaie se pune uleiul impreuna cu o lingura de unt, la incins. Peste ulei se rastoarna ceapa taiata marunt (poate fi taiata si mai mare) si se caleste la foc mic pana scade apa si devine lucioasa.
Peste ceapa se adauga ficatul si se amesteca. Cratita se acopera cu un capac. Se amesteca din cand in cand in ficat pentru a se coagula proteinele iar grasimea sa devina mai clara, fara zeama sangerie.
Dupa 20 minute se adauga condimentele, se amesteca si se mai lasa ficatul pe foc 4-5 minute.
Se stinge focul si se lasa ficatul sa se racoreasca putin. Se transfera apoi intr-un vas ingust si inalt, se adauga untul si se paseaza cu un blender de mana. Daca nu aveti blender puteti folosi o masina de tocat carne.
Tot acum se adauga si smantana. Se da gust de sare.
Se aseaza pasta pe platouri sau in boluri si se introduce la frigider.
Pasteta de ficat facuta in casa, este foarte usor de preparat, este gustoasa si….sanatoasa (fara conservanti).
Lasă un răspuns