Pastrav la gratar
– 4 pastravi eviscerati
– 1 lamaie
– sare si piper proaspat macinat, dupa gust
– 1 lingurita cu rozmarin uscat
– 1 lingurita cu salvie uscata
– 1 lingurita cu oregano
– 1 lingura cu ulei de masline
Pentru garnitura :
– 16 cartofi noi (de dimensiuni mici)
– sare si piper proaspat macinat, dupa gust
– 1 lingurita maghiran uscat
– 1 lingurita oregano
– 1 lingurita patrunjel uscat
– 1 lingura cu ulei de masline
Mod de preparare ;
Se spala pestele si se lasa la scurs.
Cartofii noi se curata sau se periaza cu o perie pentru legume. Eu i-am curatat partial, am mai lasat si putina coaja.
Pe o bucata de folie de aluminiu unsa cu ulei se presara sare, piper proaspat macinat, maghiran, oregano, patrunjel uscat. Se aseaza cartofii. Eu am facut doua pachete.
Se impaturesc in folia de aluminiu si se lasa in asteptare pana le vine randul la gratar.
Se sareaza pestele atat pe exterior cat si in interior (am folosit sare grunjoasa), se pun jumatati de felii de lamaie in burta pestelui, se unge pestele cu ulei si se presara un amestec din rozmarin, salvie, oregano, piper proaspat macinat pe ambele fete ale pestelui.
Se pune pestele in gratare speciale destinate acestui scop.
Se face focul la gratar, cu lemne, carbuni sau combinat. Cand jarul este pregatit se pune pestele pe gratar. Se frige pestele cate 5-6 minute pe fiecare parte. In acelasi timp sau chiar cu putin timp inainte se pun si pachetele cu cartofi pe gratar. Daca nu aveti gratar in curte, puteti face atat pestele cat si cartofii la cuptorulul aragazului.
Cand cartofii si pestele sunt gata, se aseaza pe un platou, se orneaza cu patrunjel verde taiat marunt. Eu am servit cartofii si pestele alaturi de un mujdei de usturoi. O delicatesa!
Lasă un răspuns