Pesto de leurda
Leurda este o planta erbacee, perena si este considerata leacul din lunile de primavara. Pentru ca frunzele si tulpinile sale au un gust si un miros puternic de usturoi, mai este numita popular si usturoita. Din punct de vedere terapeutic, leurda este considerata mai puternica decat usturoiul. Ea are efecte asupra sistemului imunitar si endocrin, asupra inimii si a vaselor de sange, asupra digestiei.
Aceasta reteta am preluat-o de pe site-ul domnului Adrian Hadean. Ii multumesc pentru minunatele sale retete. Pentru ca mie imi place gustul mai intens de usturoi mi-am permis sa pun cateva frunze de leurda in plus.
Ingrediente :
– 25 – 30 frunze de leurda
– 150 g miez de nuca
– 50 ml apa rece
– zeama de la o lamaie
– 150 ml ulei de masline
– 2 cuburi de gheata
– 2 lingurite cu miere de albine
– sare dupa gust
Frunzele se spala si se rup in bucati. Acestea impreuna cu celelalte ingrediente se pun intr-un blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena. Aceasta pasta merge bine cu carne, branzeturi, oua. Eu nu m-am putut abtine si am intins pasta pe o felie de paine. Pot spune doar atat……delicioasa !
Pusa intr-un borcan care se inchide ermetic, cu un strat de ulei de masline deasupra, pasta poate fi tinuta la frigider cateva saptamani.
Lasă un răspuns