Piure de mazare
Ingrediente pentru doua portii:
– 250 g mazare congelata
– 2 linguri cu ulei
– o ceapa mica
– 200 ml supa de legume
– 100 g smantana
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Este o reteta simpla dar gustoasa. Mazarea face parte din familia leguminoaselor. Pe langa utilizarea in preparate culinare, despre mazare se mai cunoaste contributia la tratamentul osteoporozei, constipatiei, hipertensiunii arteriale, diabetului. Mazarea asigura un necesar major de energie organismului.
Ceapa taiata marunt se caleste un minut in uleiul incins.
Se adauga mazarea congelata, se amesteca prin ea un minut si apoi se adauga si supa de legume. Se pune capacul si se fierbe la foc mic pana scade lichidul. Eu am avut mazare congelata chiar de mine. Asta toamna vecina avea prea multa si mi-a dat si mie cateva castroane. Acum ce sa zic, mi-a prins foarte bine darul ei. Sa nu-si uite obiceiul si anul acesta. Ca si supa eu am folosit una de gaina (o aveam la indemana).
Cand mazarea este aproape fiarta, se da gust de sare si piper.
Se transfera mazarea intr-un vas ingust si inalt, se adauga smantana si se paseaza cu ajutorul unui blender manual.
Piureul de mazare merge servit ca si garnitura alaturi de carne de porc, de miel dar si cu un file de peste.
Pofta buna!
Lasă un răspuns