Placinta cu dovleac

fashiondays.ro

Ingrediente:

– 1 kg dovleac pentru placinta, razuit

– 7 linguri cu varf zahar

– 10 g zahar vanilat

– 1 pachet foi de placinta (400 g)

– 100 ml ulei

– 50 ml apa

– 100 g unt

– scortisoara (optional)

– 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Se scoate pachetul cu foi de placinta de la congelator si se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Dovleacul se spala, se curata de coaja, se taie in bucati mici si se rade pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita, se adauga untul taiat in bucati mici, zaharul si se amesteca. Se pune cratita pe foc mic spre mijlociu si se caleste dovleacul pana se inmoaie.

Cand dovleacul este calit se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul vanilat si scortisoara (optional). Se amesteca.

answear.ro

 

Intr-o tava (35/37 cm) unsa cu putin ulei, se pune o foaie de placinta. Se unge cu putin ulei (folositi o pensula) si se stropeste cu putina apa. Se pune a doua foaie de placinta, se unge cu ulei si se stropeste cu putina apa. Se repeta operatiunea pana puneti 4 foi de placinta. Peste aceste 4 foi de placinta, puneti jumatate din cantitatea de dovleac calit si cu ajutorul unui cutit cu lama lata uniformizati compozitia.

Peste umplutura, puneti alte 4 foi de placinta, repetand operatiunile de mai sus, ulei, apa, foaie…..Puneti si al doilea rand de umplutura cu dovleac si la final alte 4 foi de placinta, stropite fiecare cu ulei si apa. Ultima foaie se unge doar cu ulei. Asa cruda cum este, se taie placinta cu un cutit bine ascutit, in patrate.

Placinta se coace la 180 grade Celsius, timp de 35-40 minute. Bineinteles, cuptorul trebuie sa fie incalzit deja in momentul cand introduceti tava.

Cand se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop. Dupa 10 minute, se stropeste cu apa rece si se tine acoperita cu un prosop pana la racirea completa.

Este delicioasa! Pofta buna!

 

 

 

answear.ro
(Citit de 915 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.