Prajitura chinezeasca
Zilele trecute am fost servita la serviciu cu aceasta prajitura. Am intrebat cum se numeste si am ajuns la concluzia ca nu am mai auzit de ea pana acum. Multumesc doamnei Iustina pentru reteta. Nu este o prajitura pretentioasa dar este foarte gustoasa.
Ingrediente pentru blat:
– 8 albusuri
– 150 g zahar pudra
– 250 g unt
– 200 g faina alba
– 150 g nuca macinata
– 3 linguri cacao
– 1 lingurita praf de copt
– esenta de vanilie (cateva picaturi)
Ingrediente pentru glazura:
– 8 galbenusuri
– 200 g zahar pudra
– 7 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Untul (la temperatura camerei) se freaca cu zaharul pudra cu ajutorul unei linguri de lemn sau la robot.
Se adauga esenta de vanilie.
Separat, in alt bol, se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Peste amestecul cu unt se adauga cacaoa si se amesteca.
Adaugam apoi nuca macinata, lingura cu lingura si amestecam.
Pentru ca aluatul este deja dens, adaugam faina (amestecata cu praful de copt) alternativ cu albusul de ou batut spuma. Adica adaugam 1-2 linguri de faina, amestecam, adaugam 2-3 linguri albus, amestecam….pana la final.
Si….avem aluatul final.
Rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 36/38 cm si o introducem la cuptor pentru 25 minute. Daca doriti ca blatul sa fie mai inalt, folositi o tava cu dimensiuni mai mici.
Cat timp sta blatul la „bronzat”, galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.
Se scoate blatul de la cuptor, se lasa 1 minut sa se racoreasca si se unge cu gemul de caise.
Peste gemul de caise se pun galbenusurile batute spuma cu zaharul si se niveleaza.
Se introduce tava cu prajitura la cuptor pentru inca 10-15 minute. Dupa acest timp, se opreste cuptorul si se mai lasa tava in cuptor 10 minute cu usa cuptorului deschisa.
Eu am ornat prajitura cu ciocolata rasa. O puteti orna si cu dungi de ciocolata topita….dupa preferinta.
Pofta buna!
Lasă un răspuns