Prajitura cu biscuiti, nuca si visine
Ingrediente:
Pentru primul blat:
– 200 g unt
– 150 g nuca macinata
– 150 g biscuiti Petit Beurre pisati
– 130 g zahar
– 8 g zahar vanilat
– visine curatate de samburi
Pentru al doilea blat:
– 5 oua
– 6 linguri cu faina
– 150 g zahar
– 100 ml ulei
– 1 lingurita praf de copt
– un praf sare
Mod de preparare:
Biscuitii i-am pus intr-o punga si i-am maruntit apasand cu palma pe ei. Sunt foarte fragezi, asa ca nu a fost nevoie de un instrument anume pentru maruntire.
Intr-un vas, am amestecat biscuitii, nuca macinata, zaharul si zaharul vanilat.
Intr-o tava (24/33 cm) tapetata cu hartie de copt, am intins intr-un strat untul moale.
Peste unt am presarat amestecul de biscuiti, nuca si zahar.
Deasupra am asezat visinele, una langa alta.
Pentru al doilea blat, am amestecat galbenusurile cu un praf de sare si cu 75 g zahar pana la omogenizare si formarea unei compozitii cremoase. Am adaugat uleiul putin cate putin, apoi faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar (75 g) si se amesteca usor cu o lingura, prin rasturnare, de sus in jos. Compozitia se desarta peste visine si se niveleaza. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 180 grade, timp de 40-50 minute. Se face proba cu scobitoarea.
Cand prajitura este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa 5 minute la odihna. Se rastoarna apoi prajitura pe un fund de lemn si se portioneaza numai dupa ce s-a racit. Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar pudra.
Pofta buna!
Lasă un răspuns