Prajitura cu bulion si crema de gris

Prajitura cu bulion si crema de gris

Ingrediente :

Pentru foi :

– 700 g faina alba de grau

– 4 linguri cu varf cu bulion

– 11 linguri cu apa

– un praf de sare

– 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu

– 15 linguri cu ulei

– 9 linguri cu zahar

Pentru crema :

– 1 l lapte

– 200 g unt

– 200 g gris

– 230 g zahar pudra

– 20 ml esenta de rom

– un praf de sare

– 800 g magiun de prune (gem de piersici,de visine)

Mod de preparare :

Cele 4 linguri de bulion (am folosit un bulion gros, consistent ) se dizolva in 11 linguri cu apa. Intr-un castron se mixeaza zaharul impreuna cu uleiul. Se adauga apoi bulionul, se mixeaza urmand adaugarea fainii care a fost cernuta in prealabil si amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Faina se adauga „in ploaie”. La inceput se foloseste mixerul urmand apoi framantarea cu mana pana aluatul devine omogen.

Prajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de gris

 

Prajitura cu bulion si crema de gris

Aluatul rezultat se imparte in 4 parti aproximativ egale.

Prajitura cu bulion si crema de grisDin fiecare bucata de aluat se intinde o foaie pe dosul unei tavi (45/37 cm) si se coace la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, timp de 7-8 minute.

Prajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisIntre foi punem hartie de copt. Lasam foile sa se odihneasca si ne apucam de prepararea cremei. Untul se freaca cu zaharul pudra.

Prajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisTurnam laptele intr-o cratita, adaugam un praf de sare si-l punem pe foc. Cand incepe sa se incalzeasca turnam grisul „in ploaie” si amestecam continuu cu un tel pana se ingroasa.

answear.ro

Prajitura cu bulion si crema de gris

Prajitura cu bulion si crema de grisCand s-a ingrosat grisul luam cratita de pe foc si adaugam esenta de rom si apoi untul frecat cu zaharul. Amestecam bine in crema pana la omogenizare.

Prajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisIncepem ansamblarea prajiturii. Punem prima foaie intr-o tava si intindem peste ea o jumatate din cantitatea de crema. Punem a doua foaie si intindem magiunul. Urmeaza cea de-a treia foaie peste care intindem cealalta jumatate de cantitate din crema iar la final punem a-4-a foaie.

Prajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisSi prajitura este gata. O acoperim cu o foaie de copt peste care punem o greutate (eu am pus un fund de lemn). O dam la rece pentru aproximativ 12 ore. Cand foile s-au inmuiat putem taia prajitura in patrate, romburi, dreptunghiuri…..cum doriti. Se serveste pudrata cu zahar.

Prajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisPrajitura cu bulion si crema de grisPofta buna!

 

 

 

 

answear.ro
(Citit de 12.503 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.