Prajitura cu nuca de cocos si crema de lamaie

fashiondays.ro

Ingrediente:

Pentru foi:

– 3 oua

– 180 g unt 82% grasime

– 150 g zahar pudra

– 150 g faina nuca de cocos

– 450-480 g faina alba

– 1 lingura esenta vanilie

– 1 lingurita amoniac

– 1 praf sare

Pentru crema:

– 5 oua

– 200 g zahar

– 200 g unt 82% grasime

– 250 ml smantana pentru frisca, 35% grasime

– zeama de la doua lamai (aproximativ 130 ml )

– 1 praf sare

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului de foi, eu am folosit un robot profesional. Daca nu detineti un astfel de robot, puteti folosi un mixer manual sau de ce nu, un tel. Mama mea nu a avut ustensile profesionale si facea niste prajituri de te lingeai pe degete.

In bolul robotului, am pus untul (la temperatura camerei), zaharul si un praf de sare. Mixam pana la omogenizarea compozitiei si pana ce untul se deschide la culoare. Adaugam ouale, unul cate unul si esenta de vanilie.

Dupa ce ouale au fost incorporate in aluat, schimbam telul cu carligul pentru aluat si adaugam mai intai faina de nuca de cocos si apoi faina alba de grau amestecata cu amoniacul. Faina o adaugam in transe. Eu am folosit fulgi de nuca de cocos pe care i-am macinat putin intr-o rasnita de cafea.

Punem aluatul intr-o folie si-l dam la frigider pentru 30 minute.

Impartim aluatul in 4 parti egale. Foile se intind intre 2 hartii de copt, la dimensiunea de 26/36 cm. Cat timp intindem prima foaie, restul aluatului il tinem la frigider.

In cuptorul incalzit in prealabil, coacem fiecare foaie la 180 grade Celsius, timp de 8-10 minute. Foile coapte trebuie sa aiba o culoare usor aurie. Daca grosimea foii nu este uniforma, portiunea unde este mai subtire se va coace mai repede si va capata o culoare mai inchisa. Mi s-a intamplat si mie.

answear.ro

Intr-o cratita, punem ouale intregi, un praf de sare, zaharul si le mixam pana compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit. Punem cratita intr-o alta cratita cu dimensiuni putin mai mari, in care fierbe apa, la foc mic spre mediu si mixam pana compozitia lasa valuri la suprafata. Bineinteles ca stiti acest procedeu care se numeste bain marie. Aveti grija ca fundul cratitei sa nu atinga apa care fierbe. Adaugam untul si zeama de lamaie mixand pana compozitia se ingroasa (ca o smantana mai groasa).

Dam cratita la frigider pentru o ora.

Mixam frisca putin pana capata volum. Peste frisca adaugam compozitia cu oua si unt. Mixam pana la omogenizare. Mixati la viteza mica si nu prea mult.

Am umplut foile cu 3 straturi de crema iar deasupra am presarat zahar pudra (zaharul pudra il presarati in momentul cand taiati prajitura). Puteti la fel de bine sa impartiti crema in patru si sa aveti crema si peste ultima foaie, presarand deasupra fulgi de nuca de cocos. Foile sunt foarte fragede si se intampla uneori ca unele sa crape. Nu-i problema, se vor acoperi cu crema si nu se va observa.

Am dat prajitura la rece pentru o noapte, timp in care foile au tras din crema si s-au fragezit. Daca nu aveti rabdare, tineti-o la rece macar 4-5 ore.

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 1.639 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.