Prajitura cu nuca
Ingrediente:
– 5 albusuri de ou
– 200 g zahar pudra
– un praf sare
– 270 g nuca macinata
– un varf de cutit praf de copt (din experinta mea…se poate si fara)
Pentru crema:
– 5 galbenusuri de ou
– 150 g zahar pudra
– 200 g unt
– 2-3 linguri cacao
– cateva picaturi esenta rom
– 2 linguri lapte
– 3 linguri nuca macinata
Pentru glazura:
– 150 g ciocolata cu lapte
– 2 linguri lapte
– 1 lingura frisca lichida
– 20 g unt
Mod de preparare:
Din cand in cand avem pofta de ceva dulce. Eu nu obisnuiesc sa cumpar din cofetarii…..numai la nevoie. Am nucile din gradina proprie, ouale si faina de la tara si restul ingredientelor….le achizitionez din magazin (nu am arbore de cacao in gradina…glumesc). Aceasta prajitura este usor de preparat si pur si simplu se topeste in gura.
Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se transforma in spuma tare.
Se adauga nuca si praful de copt. Se amesteca prin rasturnare de jos in sus.
Compozitia se desarta intr-o tava de cuptor (aproximativ 40/36 cm) tapetata cu hartie de copt. Ca sa puteti nivela compozitia folositi o lingura pe care o inmuiati din cand in cand in apa.
Introduceti tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, timp de 15 minute. Se scoate din cuptor blatul de bezea cu nuca, se rastoarna pe o alta tava tapetata cu hartie si dupa cateva minute desprindem hartia cu grija apoi taiem blatul in doua bucati egale.
A venit momentul prepararii cremei. Galbenusurile de ou se bat cu un tel impreuna cu zaharul pudra.
Se adauga cacao si 2 linguri cu lapte.
Se pune crema la bain-marie si se amesteca continuu cu telul in compozitie pana se ingroasa.
Se ia de pe foc cratita si dupa 3-4 minute se adauga untul, esenta de rom, nuca macinata si se amesteca in crema pana la omogenizare.
Crema se tine la frigider 1/2 ora apoi se pune intre cele doua foi.
Pentru topping se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, laptele si frisca. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Cat este inca calda se glazureaza cu ea prajitura. Deasupra se presara nuca macinata. Se tine prajitura la rece 12 ore. Se taie in patrate, romburi sau triunghiuri.
Pofta buna!!!
Lasă un răspuns