Prajitura cu prune si crusta

Ingrediente :
– 2 oua mari(sau 3 mici)
– 9 linguri de ulei
– 15 linguri rase de faina de grau
– 10 linguri de lapte
– 10 linguri de zahar
– 1 lingura de zahar vanilat
– 1 lingurita de praf de copt
– un praf de sare
– coaja rasa de la o lamaie
– 700 gr de prune
Pentru crusta:
– 75 gr unt
– 5 linguri de faina
– 4 linguri de zahar
– 1 lingura de zahar vanilat
Mod de preparare :
 Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm). Peste compozitie se pun jumatatile de prune.

answear.ro

Deasupra se presara crusta care se prepara astfel: untul (rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Cand s-a racit prajitura se taie in patrate si se pudreaza cu zahar tos.

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 1.050 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.