Prajitura cu prune
– 3 oua
– 150 g zahar tos
– 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
– 8 g zahar vanilat
– 500 ml smantana
– 75 g gris
– 1 lingurita praf de copt
– 300 g prune fara samburi
– 1 lingura unt
– 2-3 linguri cu zahar pudra
Mod de preparare :
Locuiesc la casa si am doi pruni in gradina. Anul acesta copacii au fost incarcati de fructe. Am preparat magiun, compot, am pus fructe la congelator si am facut multe prajituri cu prune. Va prezint una din retete in care nu este necesara faina de grau.
Se bat ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa, spumoasa.
Se adauga smantana, praful de budinca, grisul, praful de copt si se amesteca bine.
Se incorporeaza si prunele spalate, scurse si taiate marunt.
Compozitia se toarna intr-o tava (29/25 cm) unsa cu unt.
Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius pentru 40 de minute.
Prajitura se feliaza dupa racire si se presara cu zahar pudra.
Lasă un răspuns