Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuiti

fashiondays.ro

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiIngrediente :

– 5 foi de napolitana (23/29 cm)

Pentru crema :

– 350 g biscuiti simpli

– 250 g unt

– 15 ml esenta de rom

– 200 ml lapte

– 200 g nuci

– 300 g zahar

– 3 linguri cacao

– 4 lingurite cu varf magiun de prune (optional)

Mod de preparare :

Se pune pe foc mijlociu o cratita in care am pus laptele cu zaharul. Se amesteca pana la dizolvarea zaharului.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiPrajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiCand laptele incepe sa clocoteasca se adauga cacaoa cernuta. Se amesteca si se fierbe pana siropul se leaga si se ingroasa. Se stinge focul.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiIn blenderul mare de la robot se pun biscuitii impreuna cu untul, esenta de rom si nucile. Se blendeaza 1 minut.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiPrajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiAm adaugat apoi magiunul de prune si am mai pornit robotul pentru 1 minut.

answear.ro

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiPrajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiAdaugam apoi siropul de lapte, zahar si cacao si mai blenduim 1-2 minute. Va rezulta o crema densa dar putin fluida.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiPrajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiCu aceasta crema umplem cele 5 foi de napolitana (foaie, crema, foaie, crema…).

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiPrajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiAcoperim prajitura cu o foaie de copt si deasupra punem o greutate. Eu am pus un fund de lemn.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiIntroducem prajitura la frigider pentru 6-7 ore apoi o putem taia dupa preferinta (patrate,romburi,dreptunghi).

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiEste foarte gustoasa.

Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuitiPofta buna !

 

answear.ro
(Citit de 19.204 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.