Prajitura din foi de napolitana cu crema de biscuiti
– 5 foi de napolitana (23/29 cm)
Pentru crema :
– 350 g biscuiti simpli
– 250 g unt
– 15 ml esenta de rom
– 200 ml lapte
– 200 g nuci
– 300 g zahar
– 3 linguri cacao
– 4 lingurite cu varf magiun de prune (optional)
Mod de preparare :
Se pune pe foc mijlociu o cratita in care am pus laptele cu zaharul. Se amesteca pana la dizolvarea zaharului.
Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga cacaoa cernuta. Se amesteca si se fierbe pana siropul se leaga si se ingroasa. Se stinge focul.
In blenderul mare de la robot se pun biscuitii impreuna cu untul, esenta de rom si nucile. Se blendeaza 1 minut.
Am adaugat apoi magiunul de prune si am mai pornit robotul pentru 1 minut.
Adaugam apoi siropul de lapte, zahar si cacao si mai blenduim 1-2 minute. Va rezulta o crema densa dar putin fluida.
Cu aceasta crema umplem cele 5 foi de napolitana (foaie, crema, foaie, crema…).
Acoperim prajitura cu o foaie de copt si deasupra punem o greutate. Eu am pus un fund de lemn.
Introducem prajitura la frigider pentru 6-7 ore apoi o putem taia dupa preferinta (patrate,romburi,dreptunghi).
Lasă un răspuns