Prajitura din malai cu lapte
Mod de preparare :
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierb.
Cand da primul clocot, se adauga faina de malai in ploaie batand mereu cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor.
Dupa aproximativ 5 minute, cand s-a ingrosat, se ia vasul de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga branza de vaci maruntita cu furculita, smantana, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, faina de grau si se amesteca bine. La aceasta compozitie se adauga albusurile care au fost batute spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Compozitia se pune intr-o tava (26/30 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si se niveleaza cu lopatica de plastic. Se introduce tava in cuptorul bine incins si se coace 50-60 de minute.
Prajitura se taie in tava in patrate si se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Lasă un răspuns