Prajitura din malai cu visine
– 140 g gris
– 160 g faina alba
– 180 g malai din comert
– 110 g malai de tara ( macinat mai mare )
– 4 linguri cu ulei
– 185 g iaurt
– 260 ml lapte
– 150 g zahar
– 4 oua
– 1 lingurita sare
– 10 g praf de copt
– 8 g zahar vanilat Bourbon
– coaja rasa de la o lamaie
– zahar pudra pentru decor
– o cana cu visine fara samburi
Mod de preparare :
Se pregatesc si cantaresc ingredientele.
Grisul, malaiul din comert, malaiul de tara si faina de grau se amesteca intr-un vas cu zaharul vanilat, praful de copt, sarea si coaja rasa de lamaie.
Intr-un vas separat se freaca galbenusurile de ou cu zaharul si uleiul pana devin cremoase. Eu nu am avut coaja de lamaie asa ca am adaugat in galbenusuri si cateva picaturi de esenta de lamaie ( 0,5 ml).
Galbenusurile frecate se adauga peste faina. Se amesteca.
Adaugam apoi laptele si iaurtul. Amestecam pana la omogenizare.
Albusurile le batem spuma si le adaugam peste compozitie.
Amestecam iar compozitia rezultata o turnam intr-o tava ( 27/27 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Nivelam compozitia iar deasupra se imprastie visinele ( le scufundati putin in aluat).
Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea.
Cand prajitura s-a racit, o pudrati cu zahar.
Lasă un răspuns