Prajitura ” Dobos” cu blat de biscuiti
Pentru blat :
– 3 pachete de biscuiti ” Petit Beurre ” ( 300 g)
Pentru crema :
– 250 ml lapte
– 2 oua mari
– 300 g zahar
– 3 linguri cu cacao
– 400 g unt
– 100 g faina alba
– un praf de sare
Mod de preparare :
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.
Se adauga apoi faina cernuta si se amesteca cu o lingura de lemn prin rasturnare.
Dupa faina adaugam cacaoa cernuta. Amestecam si apoi turnam peste compozitie laptele, putin cate putin.
Rasturnam compozitia intr-o cratita cu fund dublu si o punem pe foc mic. De obicei, eu chiar daca folosesc o cratita cu fund dublu, pentru siguranta, mai pun intre foc si cratita o tabla ( un fel de gratar ). Se amesteca in compozitie continuu pana se ingroasa.
Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana la omogenizarea cremei.
Pentru ca am fost in criza de timp, nu am mai facut foi pentru prajitura si am folosit biscuiti ” Petit Beurre „.Am ales o caserola de plastic care mi-a convenit ca si dimensiune si am inceput ansamblarea prajiturii. Mai intai, am pus in caserola o folie de plastic alimentara.
Am inceput cu un strat de crema peste care am pus un rand de biscuiti.
In locurile unde nu va incap biscuitii intregi, ii puteti taia la dimensiunea dorita. Am continuat cu aranjarea straturilor pana am terminat biscuitii si crema si biscuitii. Eu am pus 6 straturi cu biscuiti. Puteti pune cate straturi doriti, in functie de marimea caserolei ( vasului ) pe care il folositi.
Stratul de deasupra, ultimul, a fost de crema. Se inveleste prajitura cu marginile de folie si se da la frigider pentru 7-8 ore. Dupa acest interval de timp se scoate prajitura, se dezveleste de folie si se rastoarna pe un platou sau fund de lemn.
Stratul de crema de deasupra se niveleaza cu un cutit cu lama lata, incalzit la flacara. Se taie prajitura in forma si dimensiunea dorita.
Lasă un răspuns