Prune uscate invelite in bacon
– 4 prune uscate, fara samburi
– 4 bucati miez de nuca
– 4 felii bacon
– scobitori
Mod de preparare:
O combinatie reusita intre dulcele prunelor uscate si gustul sarat, usor afumat al baconului. O reteta usor de realizat si un snack perfect pentru petreceri.
Prunele uscate le puneti in putina apa la hidratat. Dupa aproximativ 30 de minute le scoateti pe un prosop de hartie si le lasati la scurs.
Introduceti cate un miez de nuca in interiorul fiecarei prune. Fiecare pruna se inveleste intr-o felie de bacon si se prinde in 2 scobitori. Eu am feliat baconul acasa dar este mult mai simplu sa-l cumparati gata feliat.
Prunele umplute cu miez de nuca si invelite in bacon se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 10 minute, la 180 de grade, pana devin usor aurii (cuptorul sa fie incalzit in prealabil).
Sunt bune atat calde cat si reci.
Lasă un răspuns