Pui Coquelet cu legume la cuptor
Ingrediente:
– 1 pui Coquelet
– 1 ceapa alba taiata grosier
– 3-4 catei usturoi
– 1 lamaie
– 1 lingurita cu cimbru uscat
– 1 lingura cu mustar Dijon
– 40 ml ulei de masline
– 1 foaie dafin
– 1 lingurita miere de albine
– 5 g boia dulce de ardei
– sare si piper dupa gust
– 50 g unt
– 300 g legume congelate (morcov, fasole verde, broccoli, conopida)
Mod de preparare:
Puiul Coquelet, este un pui de ferma, crescut in Bretagne. Fiind hranit cu boabe de porumb are o culoare galbuie. Este mic, de marimea unei palme. Il gasiti congelat in hipermarketuri.
Dupa cum observati in poza, puiul mai are cateva tuleie, asa ca l-am parlit putin la flacara de la aragaz. Am taiat varful aripilor si tartita si l-am spalat.
Umplem puiul cu ceapa taiata gosier, frunza de dafin, usturoiul zdrobit si cimbru macinat. Legam pulpele cu sfoara alimentara.
Intr-un bol, amestecam mustarul cu uleiul de masline, boiaua de ardei dulce, sucul si coaja de lamaie, putina sare si piper.
Punem puiul intr-o tava si cu o pensula il ungem cu marinada. Lasam la marinat 25 de minute, la temperatura camerei.
Introducem tava cu pui in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius si il tinem 30 de minute.
Intre timp, topim untul cu putin ulei. Luam vasul de pe foc si adaugam mierea de albine.
Dupa 30 de minute de stat in cuptor, scoatem puiul si il ungem cu amestecul de unt si miere. Adaugam in tava, imprejurul puiului legumele congelate. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Daca ne ramane compozitie de unt cu miere, turnam peste legume. Legumele congelate le puteti inlocui cu legume proaspete, depinde in ce anotimp pregatiti reteta. Introducem tava in cuptor pentru inca 15-20 minute.
Scoateti tava din cuptor si….invitati-va partenerul/partenera la o cina romantica.
Pofta buna!
Lasă un răspuns