Pui Shanghai
Ingrediente :
– 15 aripi de pui
– 3 oua
– 2 lingurite cu mustar
– 100 g amidon de porumb
– 6 lingurite de sos soia
– 4 lingurite cu faina de grau
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru prajit
– 1 radacina de patrunjel
– 1/2 bucata telina
– 1 morcov
– 1 ceapa
Mod de preparare :
Aripile de pui se spala, se taie varfurile si se pun impreuna cu legumele curatate si spalate intr-o cratita cu apa si sare, la fiert. Eu am mai pus si 2 lingurite de vegeta.
Cand pulpele au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un vas se bat ouale impreuna cu un praf de sare si piperul proaspat macinat. Se adauga sosul soia si se amesteca.
Se toarna in ploaie amidonul si faina si se amesteca. la urma se adauga si mustarul.
Intr-un vas se toarna semintele de susan.
Intr-o cratita se incinge uleiul. Se trec aripile de pui prin compozitia de oua si apoi se tavalesc prin susan. Se pun la prajit in cratita cu ulei.
Se prajesc la foc mediu pana capata o culoare aurie. Dupa 1-2 minute se intorc pe partea cealalta.
Se servesc calde cu diferite sosuri sau pe langa o garnitura.Pofta buna ! Sunt delicioase !
Lasă un răspuns