Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari
Ingrediente:
– 3 pulpe de pui dezosate
– 1 lingura unt
– 3 catei usturoi
– 300 g ciuperci din conserva
– 1 ceapa
– 6 linguri cu pasta de gogosari si rosii (sau o conserva de rosii in bulion)
– 10-12 rosii cherry
– 1 lingura faina alba
– 1 pahar cu apa (aproximativ 300 ml)
– sare si piper dupa gust
– 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Ce-mi mai place carnea de pui, in special pulpele! Reteta aceasta este delicioasa. Pasta de gogosari si rosii ii confera un gust de neuitat. Daca nu aveti aceasta pasta (eu o prepar in fiecare toamna si o conserv), o puteti inlocui cu rosii intregi in sos de rosii.
Puneti untul la topit intr-o tigaie.
Prajiti pulpele de pui, la foc potrivit, 7-8 minute pe fiecare parte.
Scoateti pulpele din tigaie cu o paleta si le transferati intr-un vas yena (sau alta tava pe care sa o puteti introduce la cuptor).
In untul in care ati prajit pulpele, puneti ceapa si usturoiul taiate marunt si le unditi 2-3 minute, pana ceapa devine sticloasa.
Adaugati ciupercile (spalate sub jet de apa si scurse) si amestecati.
Dupa 2-3 minute adaugati pasta de gogosari cu rosii. Amestecati in compozitie si adaugati apa.
Intr-un bol de dimensiuni mici sau intr-o canita de cafea, amestecati o lingura de faina cu o lingura de pasta cu gogosari (sau apa). Turnati faina peste sosul din tigaie.
Dati gust de sare si piper, presarati patrunjelul verde taiat marunt si mai fierbeti 1-2 minute.
Sosul se toarna peste pulpele din vasul yena. Deasupra se orneaza cu rosii cherry. Acoperim vasul cu o foaie de aluminiu si-l introducem la cuptor, la 170 grade, pentru 80-90 minute.
Eu am servit aceasta mancare cu felii de mamaliga coapte pe gratar.
Pofta buna!
Lasă un răspuns