Ragut de miel
Ingrediente :
– 500 g carne de miel
– 2 cepe
– 3 linguri ulei
– 40 g unt
– 3 catei de usturoi
– 2 crengute de rozmarin
– 200 ml vin alb sec
– 2 linguri de otet de vin alb
– 3 foi de dafin
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Carnea se spala, se tamponeaza cu prosoape de hartie, se curata de pielite si se taie cuburi.
Se prajeste pe toate partile in ulei cu unt, intr-o tigaie.
Cand este prajita binisor, se transfera intr-o cratita (care poate fi introdusa in cuptor…eventual cu capac). In grasimea ramasa de la prajitul carnii, se pune ceapa si usturoiul, tocate marunt. Se soteaza pana capata aspect sticlos.
Se desarta ceapa si usturoiul (cu tot cu ulei) peste carne. Se adauga otetul, vinul, foile de dafin, frunzulitele de rozmarin si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune capacul la cratita si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, pentru o ora.
Se serveste cu paine coapta in cuptor ( reteta o gasiti aici http://culoaresiarome.ro/paine-cu-cartofi/ ) alaturi de o salata de sfecla rosie si hrean. Merge bine si cu o mamaliga si mujdei de usturoi. Sa aveti pofta!!!

Lasă un răspuns