Rulada aperitiv din piept de rata cu legume
– 2 bucati piept de rata
– 6 morcovi mici din conserva
– 2-3 linguri de mazare din conserva
– 6 fasii de ardei gras rosu
– sare si piper dupa gust
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1 lingurita coriandru macinat sau boabe zdrobite in mojar
– 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Daca doriti sa va impresionati musafirii atunci aceasta reteta este numai buna. Nu este greu de realizat, in aproximativ o ora este gata.
Pieptul de rata il despicati si il bateti cu un ciocan pentru snitele. Pentru a nu se rupe la batere il puneti intr-o folie alimentara. Astfel evitati si stropirea.
Presarati peste carne sare, piper si putin cimbru uscat.
Peste carne puneti intr-o margine morcovii, fasiile de ardei gras si mazarea. Rulati bucata de carne. Eu am legat-o cu ata alimentara pantru a fi sigura ca nu se desface dar se poate si fara ata. Se unge rulada cu ulei si se presara peste ea foarte putina sare, piper si coriandru zdrobit in mojar.
Ruladele se pun pe o hartie de copt intr-o tava.
Se coc la cuptor, la 180 de grade, timp de 35 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cat este inca calda, se scot atele. Se feliaza numai dupa ce s-a racit.
Lasă un răspuns