Rulada cu cascaval
Ingrediente:
– 100 g unt (margarina, ulei)
– 100 g faina alba
– 1 varf de cutit piper macinat (facultativ)
– 1/2 lingurita sare
– 5 oua mari
– 500 ml lapte
Pentru umplutura:
– 300 g cascaval ras
– 200 ml smantana groasa
– 1 ardei gras rosu
Mod de preparare:
Aceasta rulada umpluta cu cascaval se prepara usor, este gustoasa si cu efect placut vizual.
Cascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mici si se amesteca cu smantana. Ardeiul gras se taie in cubulete mici. Puteti folosi ardei gras de diferite culori. Mai puteti adauga masline taiate marunt.
Intr-o cratita, se topeste untul la foc mic. Peste untul topit se rastoarna toata faina si se amesteca un minut, fara sa se rumeneasca.
Compozitia se stinge cu lapte fierbinte, adaugat in doua trei randuri, amestecand cu telul de fiecare data pana se ingroasa.
Se ia cratita de pe foc si cand crema este aproape rece, se adauga rand pe rand cate un ou amestecand pana la omogenizare. Tot acum se pune sarea si piperul.
Compozitia se desarta intr-o tava (36/38 cm) tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei. Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se coace timp de 30 minute, la 180 grade.
Dupa ce s-a copt, se rastoarna blatul pe un prosop curat, se desprinde hartia de copt si se pune imediat compozitia de cascaval. Se niveleaza cu un cutit cu lama lata. Deasupra se presara uniform ardeiul gras taiat cubulete mici.
Se ruleaza foaia cu ajutorul prosopului si apoi mutati rulada pe o folie de plastic in care o inveliti. Se tine cateva ore la frigider dupa care o puteti taia in felii mai mari sau mai mici, dupa preferinta.
Este foarte gustoasa.
Pofta buna!
Lasă un răspuns