Rulada de porc cu ciuperci
Ingrediente :
– 1 kg pulpa de porc (sau cotlet)
– 200 g sunculita taraneasca
– 3 oua
– 200 g ciuperci din conserva
– 2 linguri de cascaval ras
– 2 catei mari de usturoi
– 1 ceapa mica
– 100 ml ulei
– sare, piper (dupa gust)
– 1 lingurita rozmarin uscat
– 200 ml vin alb sec
– 3-4 codite de ceapa verde
Mod de preparare :
Ceapa se taie marunt si se undeste pentru un minut in 50 ml ulei.
Se adauga apoi ciupercile taiate (din conserva), usturoiul taiat in felii si un praf de sare.
Se tine pe foc 10-15 minute. Intre timp ouale se bat cu furculita impreuna cu sare si piper. Se adauga peste ele cascavalul ras si coditele de ceapa verde taiate marunt. Se face o omleta intr-o tigaie stropita cu putin ulei.
Sunculita taraneasca se taie in felii subtiri.
Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie care sa poata fi rulata. Se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Peste carnea batuta se pune un rand de sunculita taraneasca. Apoi se adauga omleta si peste ea, ciupercile undite.
Se ruleaza strans si se leaga cu o sfoara in spirala. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei, se presara sare piper, rozmarin. Se unge cu ulei si se stropeste cu vin. Se acopera cu o folie de aluminiu.
Se baga la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade timp de 30 de minute. Se scoate apoi folia de aluminiu si se mai lasa in cuptor 40 de minute.
Cand este gata se taie si se scoate sfoara. Se taie rulada in felii si se serveste ca antreu sau alaturi de un piure de cartofi, ciuperci sau ……dupa preferinta. Acest preparat poate fi gatit de orice gospodina „incepatoare”. Nu da multe batai de cap. Este un preparat foarte gustos si merge la orice eveniment.
Lasă un răspuns