Rulada din piept de pui cu bacon,cascaval si ciuperci
Ingrediente :
– 400 g piept de pui (curcan, gasca, rata)
– 200 g bacon (sau sunculita taraneasca)
– 100 g cascaval
– 2 ardei grasi rosii
– 100 g ciuperci feliate din conserva
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri mustar
– 3 linguri ulei
– 100 ml vin rosu
– 1 lingura patrunjel uscat
– 1 lingura salvie uscata
– 1 lingura cimbru uscat
Mod de preparare :
Ciupercile se spala, se scurg si se prajesc 1-2 minute intr-o lingura de ulei. Se adauga apoi vinul si se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit. Ciupercile le puteti pregati si dupa aceasta reteta asa cum am facut eu. Mancare de bureti cu usturoi
Bucatile de piept de pui se feliaza si se bat cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se pipereaza (nu puneti multa sare pentru ca atat baconul cat si cascavalul contin sare). Cascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mari iar ardeii grasi se taie in cuburi mici.
Baconul sau sunculita taraneasca se taie in felii lungi si subtiri.
Pe fiecare bucata de piept de pui se aseaza felii de bacon, apoi se presara cascaval ras si ardeii taiati cubulete iar la sfarsit se pun aproximativ 2 linguri de ciuperci (putin mai la margine, nu chiar pe mijloc) si se ruleaza strans.
Intr-un castron se amesteca 2 linguri de mustar cu 2 linguri de ulei. Cu acest amestec se va unge fiecare rulou.
Se amesteca cele 3 linguri de condimente uscate, se pun pe o farfurie si se trec rulourile prin ele.
Fiecare rulou se inveleste strans in hartie de copt, se pun intr-o tava si se da la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Aceasta rulada se poate servi rece ca antreu sau calda langa o garnitura de legume.
Lasă un răspuns