Rulada din piept de pui
Ingrediente:
– 500 g piept de pui
– 150 g gris
– 3 oua
– sare si piper dupa gust
– o mana frunze patrunjel verde
– 1/2 ardei gras rosu sau verde
– cateva masline taiate marunt (7-9 bucati)
– 80 ml ulei
– 3-4 catei usturoi
– 1 lingurita boia dulce de ardei
– 1 varf de cutit cimbru uscat (optional)
– 1 lingurita rasa condimente pentru pui
Mod de preparare:
Aceasta rulada este gustoasa, cu aspect placut si merge bine aranjata pe un platou alaturi de alte aperitive. Eu m-am inspirat de pe mai multe site-uri (jamilacuisine.ro, lataifas.ro…), unde apare sub numele de „Parizer de casa”. Eu i-am dat numele de rulada pentru ca din cate stiu, la parizer, dupa reteta veche, se foloseste carne de vita 70%, gusa de porc 30% si condimente. Bineinteles ca in zilele noastre nu se mai pastreaza reteta. Dar rezultatul final al acestei retete nu se aseamana cu parizerul. Este o rulada de carne.
In vasul robotului, punem ouale, uleiul, grisul, sare, piper, boia de ardei, cateii de usturoi, cimbru, condimente pentru pui. Mixam bine pana se amesteca ingredientele.
Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mixam pana obtinem o pasta fina.
Rasturnam pasta intr-un vas incapator. Adaugam ardeiul gras, maslinele, patrunjelul verde, taiate marunt si amestecam pana toate ingredientele s-au incorporat bine.
Pe un blat de lucru, puneti trei straturi, suprapuse, de folie alimentara de plastic. Taiati folia mai lunga, pentru a putea face nod la capete. Puneti pe un capat de folie compozitia si dati-i forma unei rulou. Rulati compozitia in folia de plastic. Legati ambele capete, facand cate un nod cat mai aproape de compozitie.
Asezati rulada pe o bucata de folie de aluminiu si inveliti-o. Strangeti capetele.
Puneti rulada infoliata intr-o cratita cu apa rece. Puneti vasul pe foc mediu si lasati sa fiarba 40-45 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Cand rulada s-a intarit, o scoateti pe o farfurie, indepartati folia de aluminiu si o lasati la racit.
Puneti apoi rulada la frigider si o tineti minim 5 ore (cel mai bine peste noapte).
Se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!
Lasă un răspuns