Rulouri de dovlecel umplute cu legume
Ingrediente:
– 1 dovlecel
– 1 morcov mare
– 1/2 rădăcină țelină
– 3 linguri cu vârf ciuperci tăiate din conservă
– 1/2 ceapă uscată
– 3-4 căței usturoi
– 4 linguri ulei
– sare si piper după gust
– 1 lingură verdeață
Mod de preparare:
Rulourile de dovlecel umplute cu legume sunt ușor de preparat și reprezintă un aperitiv sănătos și gustos.
Morcovii și țelina, spălate și curățate de coajă, se feliază in fâșii subțiri cu ajutorul unui robot.
Ceapa tăiată marunt se călește 1-2 minute in 2 linguri de ulei. Se adaugă rând pe rând, morcovii și țelina, usturoiul, ciupercile, verdeața, sare și piper după gust. Se amestecă in compoziție. Eu am folosit usturoi verde si am tăiat si 2 codițe verzi. Ca și verdeață am folosit pătrunjel.
Legumele se călesc pană se inmoaie, aproximativ 10 minute, la foc mic spre mijlociu.
Legumele călite se lasă la răcorit si intre timp ne ocupăm de dovlecel. Acesta se spală, se taie fâșii si se asează pe un platou. Se presară sare pe ambele parți si se lasă la odihnă 15 minute.
Fâșiile de dovlecei se prăjesc pe ambele părți, in 2 linguri de ulei. Se scot pe un șervețel de hârtie pentru a-și lăsa surplusul de ulei.
Pe fiecare panglică de dovlecel se pune câte o lingură cu vârf de umplutură și se rulează.
Puteți orna rulourile cu mărar tăiat mărunt. Sunt foarte gustoase.
Poftă bună!
Lasă un răspuns