Salata cu ton
Ingrediente:
– o conserva cu ton in suc propriu (150 g)
– 1 ceapa rosie
– o mana salata verde
– cateva masline (10-14)
– 100 g amestec legume congelate (boabe de porumb, fasole verde, mazare, ardei gras, morcov, fasole boabe)
– 1-2 oua
– 1 castravete murat mai mare sau 2 mai mici
Pentru dressing:
– 3-4 linguri ulei de masline
– 1 lingurita mustar
– 2-3 linguri zeama de lamaie
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Salatele inseamna sanatate. Medicii spun ca ar fi bine sa consumam cel putin o salata pe zi. Legumele furnizeaza organismului o gama variata de vitamine, nutrienti si antioxidanti. Tonul reprezinta o sursa importanta de acizi grasi Omega-3, seleniu, vitamine B, acid folic.
Am folosit ingredientele pe care le-am avut la indemana eu. Dar puteti omite sau adauga ingrediente dupa bunul plac, adica va puteti juca cu gama de ingrediente. In loc de legume congelate folositi legume proaspete, in loc de castravete murat folositi unul verde, proaspat, puteti adauga rosii etc.
Amestecul de legume congelate le-am pus in putina apa fierbinte cu un praf de sare, le-am fiert 10-15 minute si apoi le-am pus intr-o sita la scurs.
Am pus la scurs intr-o sita tonul si apoi l-am taiat in bucati mai mici.
Am taiat ceapa rondele apoi am despicat-o in inele.
Castravetele murat l-am taiat felii, ouale le-am fiert 5-6 minute iar cand s-au racit le-am curatat si taiat in sferturi. Am spalat salata verde si am pus-o pe servetele de hartie la scurs.
Pentru dressing, am amestecat mustarul cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Cand toate au fost pregatite, am aranjat pe un platou, salata verde, amestecul de legume, castravetele murat taiat felii, ceapa, maslinele, tonul si ouale. Se asezoneaza salata cu dressingul.
Lasă un răspuns