Salata de cartofi mov cu dressing de mustar si miere
Ingrediente:
– 5-6 cartofi mov
– o mana de salata valeriana (merge orice fel)
– 2-3 oua fierte
– o ceapa rosie (merge si alba)
– cateva fire ceapa verde
– 2-3 bucati ridiche rosie
– sare dupa gust
– cateva masline (optional)
Pentru dressing:
– 3 linguri ulei de masline
– 1 lingura zeama de lamaie sau otet
– 1 lingurita mustar
– 1 lingurita miere de albine
– un praf de sare
Mod de preparare:
In bucataria mea se gatesc multe salate. Este prima data cand folosesc cartofi mov. Sunt foarte gustosi.
Spalam cartofii si-i punem in apa cu putina sare, la fiert. Cand varful cutitului intra cu usurinta in ei, scurgem apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. In acelasi timp punem si ouale la fiert, in apa cu un praf de sare. Le fierbem 6 minute. Ceapa rosie curatata si spalata o taiem rondele.
Salata spalata sub jet de apa se pune la scurs pe un servetel de hartie.
Intr-un bol, amestecam 3 linguri ulei de masline cu o lingura de zeama de lamaie, o lingurita cu mustar, o lingurita de miere de albine si un praf de sare.
Curatam de coaja cartofii si-i taiem in sferturi sau…felii.
Pe un platou, asezam salata verde, cartofii, ouale taiate in sferturi, ceapa, ridichea taiata felii, ceapa verde taiata marunt, maslinele. Asezonam salata cu dressingul de mustar si miere de albine. Daca nu va place acest dressing, puteti face unul din ulei, lamaie (otet), iaurt, sare, patrunjel sau marar.
Pofta buna!
Lasă un răspuns