Salata de icre

fashiondays.ro

 

Ingrediente:

– 100 g icre de crap

– 200-250 ml ulei

– 2 linguri zeama de lamaie

– 50-100 ml apa minerala

– sare dupa gust

– felii de lamaie

– o lingura cu varf gris sau miezul de la doua felii de paine

– o ceapa mica tocata fin (optional)

Mod de preparare:

Salata de icre este foarte gustoasa si nu lipseste de pe mesele festive. Cea preparata in casa este mult mai gustoasa decat cea cumparata din magazin. Ea poate fi preparata si fara adaos de gris sau paine. Ramane sa alegeti dumneavoastra.

Icrele nu trebuie sa fie foarte reci. La fel si uleiul. Se poate folosi la preparare lingura de lemn sau mixerul. Daca folositi lingura de lemn, amestecati in acelasi sens. Daca folositi mixerul, o parte din bobitele de icre se vor sfarama. In acest caz, puteti pastra o lingurita cu icre pe care o veti adauga la final.

Salata de icre se prepara doar din icre care au fost tinute la sare cateva zile. Daca aveti icre proaspete, se aleg de pielite si cheaguri, se trec printr-o sita si se adauga sare, aproximativ 10 g la 100 g icre. Se pastreaza la frigider, in borcane sau pungi. Se pot pastra la congelator, in pungi vidate.

Se pune pe foc 100 ml apa. Cand fierbe, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Intr-un bol inalt, se pun icrele si se mixeaza. Se adauga putin cate putin uleiul (turnati uleiul pe peretele vasului).

answear.ro

Inainte de a termina de turnat tot uleiul, adaugati putina apa minerala. Continuati cu ulei, apoi zeama de lamaie si iar ulei.

La final, salata de icre trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare maionezei.

Adaugati acum grisul si mixati. Grisul poate fi inlocuit cu 1-2 felii de paine inmuiata in apa rece si bine stoarsa. Icrele sunt foarte gustoase si fara adaus de gris. Ramane sa alegeti voi. La final adaugati ceapa tocata fin.

Eu am aranjat icrele pe felii de lamaie.

Pofta buna!

 

 

 

answear.ro
(Citit de 3.997 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.