Salata de macrou cu legume
Ingrediente :
– 600 g macrou marinat
– 3 morcovi
– o sfecla rosie
– 1 legatura ceapa verde
– 2 buc ceapa
– 5 oua
– 300 ml ulei
– 1 lingurita sare
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingura zeama de lamaie
– 1 lingurita mustar
Mod de preparare :
Se fierb 4 oua. Din 2 galbenusuri fierte si unul crud, impreuna cu zeama de lamaie, mustarul, sare si 200 ml ulei se face maioneza.
Morcovul si sfecla rosie se dau pe razatoare si se undesc 2 minute, fiecare separat, intr-o lingura de ulei.
Ceapa se taie marunt, se freaca cu 1/2 lingurita sare si se amesteca cu maioneza.
Cele 2 galbenusuri fierte se dau prin sita iar albusurile se taie marunt. Ceapa verde se taie marunt. Macroul se feliaza in bucati mici.
Pe un platou, se aranjeaza un rand de ceapa cu maioneza, apoi un rand de macrou si la final un rand de ceapa cu maioneza. Se poate aranja salata in mai multe randuri, dupa preferinta.
Deasupra salatei se aranjeaza in randuri inguste, sfecla, albusul taiat, ceapa verde, galbenusul dat prin sita, morcovul.
Lasă un răspuns