Salata de sfecla rosie cu ceapa
Ingrediente:
– o sfecla de marime medie
– 1 legatura ceapa verde
– 1 ceapa (uscata)
– sare si piper dupa gust
Pentru dressing:
– 100 ml ulei
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 2 lingurite cu mustar
– un praf de sare
Optional:
– 2 oua fierte
– crutoane de paine
Mod de preparare:
Omul cat traieste invata. De cand ma stiu, sfecla o pun in ciorba sau fac salata din ea impreuna cu hrean (merge si fara hrean). Uneori, fac suc de sfecla combinat cu alte legume. Zilele trecute, am fost invitata de cateva colege de serviciu, sa mananc salata de sfecla rosie cu ceapa. Ce bunatate!!! Colegele au pus ceapa uscata in salata. Insa ceapa verde da o prospetime salatei. Si cum pe piata au aparut verdeturile, prima oprire la cumparaturi a fost piata.
Sa trecem la treaba! Nu-i mare „scofala”. Sfecla rosie curatata de impuritati si spalata sub jet de apa, o fierbem in apa cu un praf de sare (cu tot cu coaja). Cand varful cutitului intra usor in ea, inseamna ca este fiarta. O scurgem de apa in care a fiert si o lasam la racorit. Cand este rece, sfecla rosie se curata de coaja si se taie in cuburi, felii sau chiar o puteti rade pe razatoate.
Ceapa verde se taie marunt iar ceapa uscata se taie pestisor (puteti sa nu adaugati ceapa uscata).
Ceapa verde si cea uscata se adauga peste sfecla rosie, se da gust de sare si piper si se amesteca.
Intr-un bol se amesteca uleiul, mustarul, zeama de lamaie si sarea.
Dressingul de mustar cu ulei si zeama da lamaie se adauga peste salata. Daca nu tineti post, puteti adauga la salata doua, trei oua fierte mediu sau tari, taiate in patru.
Eu am servit salata de sfecla rosie impreuna cu oua fierte si cu cateva crutoane.
Ce pot sa va spun…..un deliciu!!! Pofta buna!
Lasă un răspuns