Salata de sfecla rosie
De obicei nu masor cantitatile pentru aceasta salata, le pun „din ochi” cum se zice si dupa gust.
Ingrediente:
– 5 bucati de sfecla rosie (au cantarit 1,3 kg gata curatate)
– 2 radacini hrean
– 50 ml otet
– 1 lingurita rasa sare (dupa gust)
– 1 lingura cu varf miere de albine (puteti folosi si zahar)
Mod de preparare:
Sfecla se curata de impuritati si se spala. Nu o curatati de coaja! Puteti sa o fierbeti in apa cu putina sare sau o puteti coace la cuptor. Eu am ales varianta cuptorului pentru ca mi se pare ca are un gust mai bun. Am pus sfecla intr-o tava si am introdus-o in cuptorul incins la 180 grade Celsius. Am copt sfecla pana cand scobitoarea a intrat cu usurinta in ea. Cand este coapta, o scoatem din cuptor si o lasam la racorit. Apoi o decojim.
Cat timp se coace sfecla, curatam hreanul si-l razuim pe razatoare.
Sfecla decojita se rade (o mai puteti felia).
Peste sfecla se adauga hreanul si se amesteca.
Intr-un bol, amestecati otetul, sarea si mierea pana la omogenizare. Turnati acest amestec peste sfecla cu hrean si amestecati.
Salata se poate consuma imediat sau o puteti pune in borcane, presand salata si turnand deasupra ei din lichidul rezultat. Inchideti ermetic borcanele si le depozitati in camara.
In momentul servirii puteti adauga la salata putin ulei. Este delicioasa!
Pofta buna!
Lasă un răspuns