Salata de varza cu maioneza
– 1/4 varza de marime mijlocie
– 1 morcov mare
– 1 ceapa mare
– sare si piper dupa gust
Pentru maioneza :
– 1 ou fiert
– 1 ou crud
– zeama de lamaie de la 1/4 lamaie
– 100-150 ml ulei
– 1-2 lingurite cu mustar
– un praf de sare
Pentru dressing :
– 50 ml ulei
– 1-2 linguri cu otet
Mod de preparare :
Morcovul spalat si curatat se rade pe razatoarea mica.
Dintr-un galbenus fiert si unul crud se face maioneza.
Galbenusul fiert dat printr-o strecuratoare de ceai, impreuna cu cel crud si un praf de sare, se amesteca. Se adauga putin cate putin ulei. Se mai adauga si 1-2 lingurite cu mustar. Se amesteca. Mai adaugam putin ulei si amestecam. Punem si zeama de lamaie. Se amesteca si se continua cu adaugarea uleiul. Punem ulei in functie de cat de multa maioneza doriti sa va iasa. Pentru aceasta salata nu va trebuie multa maioneza.
Intr-un bol amestecam varza, ceapa si morcovul. Presaram sare si piper. Amestecam. Adaugam apoi un dressing facut din 40 ml ulei si 1-2 linguri cu otet.
Amestecam si adaugam 2-3 linguri cu maioneza.
Aceasta salata merge bine cu carne, cartofi.
Lasă un răspuns