Salata ruseasca
Salata ruseasca se prepara la fel ca si salata boeuf dar fara carne.
Ingrediente:
– 6 cartofi medii
– 4 morcovi
– 5 castraveti medii murati
– 1-2 gogosari murati sau in otet
– 200 g mazare fiarta sau din conserva
– sare dupa gust
– 5-6 linguri maioneza
– 1 lingurita mustar
Mod de preparare:
Legumele (cartofii si morcovii) se fierb in vase separate, in apa cu putina sare. Acestea nu se fierb excesiv pentru a nu se terciu. Recomand ca dupa fierbere si racire sa fie tinute 1-2 ore la frigider. Se vor taia mai bine iar cuburile de cartofi vor ramane intregi, nu se vor terciui. Cartofii se fierb cu tot cu coaja.
Cat stau cartofii si morcovii la frigider, se taie in cuburi mici castravetii si gogosarii. Se pun in sita pentru a se scurge zeama.
Morcovii si cartofii curatati de coaja se taie si ei in cuburi.
Legumele se amesteca, se da gust de sare, se adauga o lingurita de mustar si maioneza. Se amesteca. Maioneza se prepara din doua galbenusuri fierte si unul crud cu adaos de ulei, zeama de lamaie, sare si mustar.
Eu am pus in salata si albusurile de la ouale fierte, taiate marunt.
Salata se aranjeaza in platouri si se orneaza dupa preferinta (gogosari, masline, albus de ou, etc).
Pofta buna!
Lasă un răspuns